גופי תאורה

גופי תאורה

כאשר מעצבים חלל, בין אם מדובר בחלל של בית עסק או בחלל הבית הפרטי, ישנה חשיבות רבה לתאורה בה משתמשים. גופי תאורה הם בעלי חשיבות פונקציונאלית ואסתטית רבה, ותכנון והתאמה נכונים של גופי התאורה הנדרשים לחלל מסוים יכולים להביא לתוצאות הרצויות בקלות ובפשטות.

פונקציונאליות

גופי תאורה, כשמם כן הם – נועדו לספק עבורנו תאורה. כאשר מתאימים גופי תאורה לחלל מסוים, חשוב לבחון מהי הפונקציה אותו גוף התאורה צריך למלא:

  • חלל משרדי – גופי תאורה בחללים משרדיים דורשים אספקת תאורה המאפשרת מהלך עבודה תקין. לרוב מדובר במנורות שולחן או מנורות לתאורה כללית של החדר.
  • חלל ביתי – גופי תאורה בחללים הביתיים הם מעט יותר מורכבים, כיוון שהם צריכים לענות על מספר פונקציות, ועבור חללים שונים – בין אם מדובר בפינת המחשב, בפינת קריאה או בפינת הסלון, בו יש צורך בגוף תאורה גדול שיאיר את החלל (אשר בדרך מהווה את החלל הגדול בבית).
  • חלל תעשייתי – לרוב בחללים אלו עושים שימוש בתאורה פשוטה, חסכונית ויעילה, כזו המספקת תאורה בשעות הפעילות ומותאמת לחדרי בקרה עם מכונות.

אסתטיקה

היבט נוסף אשר גופי תאורה מספקים לחללים בהם הם מותקנים, הוא ההיבט האסתטי: התקנת גופי תאורה בחלל יוצרת אווירה מסוימת, בין אם זה נעשה דרך תאורה מעומעמת או אור בצבע – ניתן להשיג אווירה רומנטית או יומיומית, כזו המותאמת לכל אירוע והלך רוח. גם המבנה של גופי התאורה נותן להם היבט אסתטי מסוים, ויש חשיבות לכל פרט בבחירת גוף התאורה. ישנם סוגים רבים של גופי תאורה, ביניהם ניתן למצוא:

  • מנורות הצמודות לקיר עליו הם תלויות
  • מנורות תלויות הנכנסות לתוך החלל
  • שנדלירים

אלו הן רק מספר דוגמאות לגופי תאורה היוצרים אסתטיקה מסוימת בחלל בו הם מותקנים, ועל כן יש להשקיע מחשבה ותכנון בהתאמת גופי התאורה לחלל.

שילוב בין שני העולמות

כיום ניתן למצוא הרבה מאוד גופי תאורה המשלבים את שני ההיבטים – גם פונקציונאליות וגם אסתטיקה. מדובר בחוויה צרכנית חדשה, כזו המאפשרת לא להתפשר על אף אחת מן הדרישות או הצרכים של החלל.