בחירת צבע למשרד
המשרד נקרא פעמים רבות "הבית השני" שלנו. זאת מכיוון שאנחנו נוטים לבלות במשרד לפעמים זמן רב מאד, אפילו יותר זמן מאשר בבית, בשעות היום כמובן. המשרד יכול להיות חלל עבודה מוגדר או אפילו חדר בבית, אבל כך או כך יש לשים לב לכמות הזמן שאנו מבלים בו. מהסיבה הזו בדיוק, בחירת צבע למשרד היא החלטה חשובה שיכולה להשפיע רבות על האופן שבו אנחנו עובדים ומתנהלים במשרד. ישנם מספר שיקולים חשובים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת צבע למשרד: ראשית, יש לקחת בחשבון את מאפייני החדר ואת הצרכים שלנו ממנו, ואילו צבע נכון יכול ליצור אשליית גודל לחדר, להקטין אותו או אפילו לגרום לו לשדר תחושה מסוימת.
כיצד צבעים משפיעים על התחושה במשרד?
אם מדובר במשרד קונבנציונלי, בו עובדים רבים וגם מבקרים, חשוב להתאים את הצבע גם לעובדים וגם לאנשים שיגיעו לבקר במשרד. משום כך רצוי להימנע מצבעים בולטים מדי, או משילובי צבעים לא רגילים. בחירה בצבע אחיד עדיפה בשביל תחושת סדר. לאחר בחירת הצבע, אפשר לגשת לתהליך בחירת צבע למשרד: באופן כללי, ניתן לומר כי צבעים רכים ובהירים תורמים ליצירת תחושה נעימה ואופטימית, מה שעוזר להעלאת הפרודוקטיביות במשרד, ושימוש בצבעים כמו תכלת או ירוק בהיר יעשו את העבודה. אם החברה משויכת לצבע כלשהו (מבחינת הלוגו למשל), ניתן להשתמש בצבע הזה בגוון בהיר ורך, ליצירת אחידות של המותג עם משרדי החברה.
התאמת הצבע לעיצוב המשרד
המרכיב האחרון בתהליך בחירת צבע למשרד הוא התאמת הצבע לעיצוב הכללי של המשרד: אם במשרד יש למשל רצפת פרקט, חשוב להתאים את גוון הצבע לגוון שלו – לדוגמא פרקט בצבע חום כהה יתאים לצבעים חמים יותר, וכן הוא יצור אווירה ביתית וחמימה, זאת לעומת פרקט לבן ובהיר שייתמך על ידי צבעים כמו כחול בהיר, ויחד עם הפרקט יצור תחושה קלילה ואוורירית במשרד. גוונים וצבעים כהים מומלצים למשרדים גדולים, כיוון שיש להם נטייה "להקטין" את החדר. אם המשרד גדול מספיק, לעומת זאת, צבעים כהים יכולים ליצור תחושה של כוח ואמינות, ולשדר גם לעובדים וגם למבקרים את התחושה הזו.